Skip to content

Op 23 mei 2023 had ik, op uitnodiging van Maeike Walstra (algemeen directeur) van Gjald, de eer om een bijdrage te mogen leveren aan de online talkshow “Leiderschap en datagestuurd werken in de zorg”. Maeike had mij gevraagd om aandacht te schenken aan de gedragsmatige aspecten die komen kijken bij de ontwikkeling naar datagestuurd werken. Met dank aan mijn tafelgenoten werden de volgende 3 punten voor mij nog maar weer eens bevestigd:

  1. Maak datagestuurd werken tot het belang van de gebruiker – dat reduceert de weerstand
  2. Leer de vraag achter de vraag te stellen – daarmee krijg je zicht op wat er werkelijk speelt bij de ander
  3. Zorg voor ambassadeurs die samen het leidend team vormen. Hou zonder rigide te worden je rug recht bij implementatie met aandacht voor het proces.

Wil je een oriënterend gesprek met mij plannen?

Waldemar Hoving

Contact