Skip to content

Waldemar Hoving

Mijn expertise en deskundigheid zet ik graag in bij het analyseren van complexe vraagstukken.

Zingeving en toegevoegde waarde voor de samenleving zijn voor mij belangrijk.

Zingeving en toegevoegde waarde voor de samenleving zijn voor mij belangrijk.

Dat maakt dat ik mij graag inzet voor de maatschappelijke organisatie en voor de directeur-bestuurder die vanuit zijn/haar profit-organisatie maatschappelijk toe wil voegen. Resultaat, oplossing, plezier, energie en evenwaardigheid zijn voor mij belangrijke elementen om voldoening te ervaren.

Wanneer resultaten halen niet lukt, kom ik in beweging!

Van nature voel ik makkelijk aan waar de schoen ‘m wringt, heb ik oplossingsrichtingen en weet ik het ook nog aardig te brengen. Mogelijk herken je dat.

Toch merkte ik op enig moment dat resultaten halen mij ook niet altijd lukte. En dat er iets anders nodig was. Iets anders in gedrag. Eerlijk is eerlijk: ik denk dan van de ander… maar het begint bij mijzelf!

Waldemar Hoving heb ik ervaren als een stevige sparringpartner, waarden gedreven en in staat om mensen en een organisatie in beweging te krijgen.
Frank Kodden (bestuurder)

Als adviseur help ik jouw bij het analyseren van complexe vraagstukken

Als directeur-bestuurder weet jij je gesteld voor een complexe veranderopgave

Als directeur-bestuurder weet jij je gesteld voor een complexe veranderopgave

Complex vanwege

 • Een veranderende context “buiten” die vraagt om een verandering van de interne organisatie
 • Ontbrekend leiderschap en/of het ontbreken van een leidende coalitie
 • Een sturingsfilosofie die onvoldoende aansluit op de strategie en/of het primair proces en competenties van medewerkers
 • Het tekortschieten interne dienstverlening van de staf/bedrijfsvoering
 • Weinig constructief gedrag en of een lage veranderbereidheid
 • Ontbreken sociale cohesie

Met als gevolg

 • Te weinig, en/of te traag komen tot, resultaat
 • Onvoldoende in control zijn
 • Irritatie over de (bedrijfsvoerings-)processen
 • Verlies van vertrouwen en/of werkplezier
 • Een gevoel van te veel alleen trekken aan…..
 • Zoeken hoe je een en ander in beweging krijgt..
 • Discrepantie ten opzichte van jouw persoonlijke waarden als dienend leider
Wil jij
waardengedreven impact
realiseren met jouw
organisatie?
Download mijn e-book

Vanuit mijn advies-rol werken wij samen aan de oplossing door

 • Het extern belang te borgen
 • Het formeren van een leidend team van enthousiaste collega’s die elkaar versterken en de verandering dragen
 • In de spiegel te kijken en te reflecteren op de vraag waar we zelf kunnen verbeteren
 • Vanuit dienend leiderschap destructief gedrag om te buigen naar constructief gedrag met waar nodig en mogelijk respect voor de tijd die ontwikkeling soms vraagt
 • De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap en een constructieve manier van communiceren
 • Bedrijfsvoering te helpen bij het ontwikkelen van een dienstverlening die het primair proces ondersteunt

Wat maakt dat onze samenwerking de dynamiek in jouw organisatie terugbrengt zodat de ontwikkeling op gang komt die nodig is om jullie doelen te realiseren?

Jij bent directeur-bestuurder en je hebt behoefte aan een gesprekspartner in de vorm van advies of interimmanagement. Iemand die met je meekijkt, mee stuurt, je helpt in de spiegel te kijken en tot reflectie te komen. Vanuit het feit dat hij andere dingen ziet (net zoals jij andere dingen ziet als ik) en je op die manier samen verder komt!

In onze samenwerking trekken wij intensief met elkaar op. Ik ervaar jullie binnenwereld; je krijgt mijn frisse blik van buiten. We formuleren de ontwikkelpunten en zetten de ontwikkeling in gang. Samen met de leidende coalitie. Samen veranderen we de binnenwereld om het verschil in de buitenwereld te maken. Verandering van buiten naar binnen werkt niet…. van binnen naar buiten wél!

Strategie, waarden en sturingsfilosofie wordt te snel vertaald naar een (ontbrekende) structuur!

Strategie en waarden zeggen iets over het hoe. Dat hoe wordt vaak onvoldoende vertaald naar interne processen. Daarnaast kennen organisaties levensfasen, net als mensen, wat maakt dat niet alles zonder meer op ieder moment mogelijk is. Tijdens de eerste fase van diagnose nemen we dit alles onder de loep om vervolgens te komen tot een organisatieontwikkelplan. Organisatieverandering is een proces met verschillende stadia. Ondertussen gaan we natuurlijk wel gewoon aan de slag met dat wat er ligt en niet kan wachten!

Waldemar beschikt over een groot oplossend vermogen en brengt daarmee effectiviteit en productiviteit in. Je hoort hem verder doorvragen en hoort hem zaken vanuit een breder perspectief benaderen.
Ellen Boonen (HR-directeur, toezichthouder)

Met als resultaat

 • Voldoening
 • Het realiseren van de resultaten voor jouw doelgroep in de samenleving
 • Groei in jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling
 • Een hoge mate van tevredenheid onder management en medewerkers
 • Behoud van medewerkers
 • Vertrouwen en grip op het proces
 • Energie en enthousiaste verhalen bij het avondeten
 • Jouw organisatie als belangrijke speler in de regio of in het land

Kunst-Zinnig

Naast mijn gedrevenheid om met mijn bestuurlijke profiel organisaties te ontwikkelen heb ik ook een kunstzinnige kant die intern stevig op de deur klopt. Ik maak graag tijd voor het op (semi-)professioneel niveau acteren en bijdragen aan (gospel-)theatershows. Zo nu en dan heb ik een eigen liedjesprogramma met kleinkunst achtige liedjes en songs uit musicals. Ze vertolken eigenlijk altijd persoonlijk leiderschap en/of de dynamiek met een ander mens. Ze brengen me in de reflectie op eigen handelen. Acteren is een prachtige metafoor waar het gaat om leiderschap. Acteren in samenspel met de ander is op zoek gaan in jezelf en op zoek gaan naar de plek ín/bij de ander om over te brengen wat de schrijver van het script en de regisseur bedoelen. In essentie is dat toch (persoonlijk) leiderschap?

Verkennen of ik voor jou en/of jullie organisatie van betekenis kan zijn?

Maak een afspraak voor een kosteloos verkenningsgesprek

Maak een afspraak voor een kosteloos verkenningsgesprek

Reviews

Wat anderen over mij zeggen

Gerrit Hilhorst - Waldemar Hoving
Gerrit Hilhorst

De passie van Waldemar gaat over mix tussen theoretisch inzicht en kennis in relatie tot het in praktijk brengen daarvan. Tijdens het  werken met Waldemar heb ik ervaren dat hij door boven de organisatiematerie ‘te hangen’ het (politieke) spel als geen ander doorziet en problematiek vanuit meerdere invalshoeken weet te benaderen. Dat combineren met het stellen van kritische vragen brengt klanten op anderen op gedachten. Daarmee wordt het resultaat aanzienlijk beter en weet ik dat de klant (team of organisatie) op de juiste manier geholpen wordt.

Ellen Boonen
Ellen Boonen

Waldemar beschikt over een groot oplossend vermogen en brengt daarmee effectiviteit en productiviteit in. Je hoort hem verder doorvragen en hoort hem zaken vanuit een breder perspectief benaderen. Hij is creatief, open-minded, ruimte-gevend, coachend, helpend, richtinggevend. De waarde daarvan is dat anderen het goede voorbeeld volgen en zichzelf aan hem kunnen spiegelen. Dat zou ik aanbevelen aan iedereen.

Yaron Looman
Yaron Looman

Ik ben meerdere keren gecoacht door Waldemar. Deze gesprekken hebben ongelofelijk veel in beweging gebracht. Ik kijk er met plezier (en ook verwondering) naar terug. Waldemar is een zeer deskundige coach die op een prettige en voor mij soms ook confronterende manier de onderste steen boven krijgt. Ik kan met trots zekerheid zeggen dat ik dankzij deze gesprekken ben gegroeid, als mens en ondernemer. Ik kijk uit naar de volgende ontmoeting.

Wil je een oriënterend gesprek met mij plannen?

Waldemar Hoving

Contact